Bir RFID Reader, RFID sisteminin beynidir ve herhangi bir sistemin çalışması için gereklidir. Sorgulayıcı olarak da adlandırılan okuyucular, RFID etiketleri ile iletişim kurmak için radyo dalgaları ileten ve alan cihazlardır. RFID okuyucular genellikle iki farklı türe ayrılır – Sabit RFID Okuyucular ve Mobil RFID Okuyucular. Sabit okuyucular bir yerde kalır ve tipik olarak duvarlara, masalara, portallara veya diğer sabit konumlara monte edilir.
Sabit okuyucuların ortak bir alt kümesi, entegre okuyuculardır. Tümleşik bir RFID okuyucu, tipik olarak isteğe bağlı bir harici antenin bağlantısı için bir ek anten bağlantı noktası içeren yerleşik bir antene sahip bir okuyucudur. Entegre okuyucular genellikle estetik açıdan hoştur ve etiketli öğelerin yoğun trafiği olmayan iç mekan uygulamaları için kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
Mobil okuyucular, bir ana bilgisayar veya akıllı cihazla iletişim kurabilirken RFID etiketlerini okurken esneklik sağlayan el tipi cihazlardır. Mobil RFID okuyucuların iki ana kategorisi vardır – yerleşik bilgisayarlı, Mobil Bilgi İşlem Cihazları olarak adlandırılan okuyucular ve Sleds adı verilen akıllı bir cihaza veya tablete Bluetooth veya Yardımcı bağlantı kullanan okuyucular.
Sabit RFID Okuyucular genellikle bir ek antenden sekiz farklı antene kadar her yere bağlanabilen harici anten bağlantı noktalarına sahiptir. Çoklayıcı eklenmesiyle, bazı okuyucular 32 RFID antenine bağlanabilir. Bir okuyucuya bağlı anten sayısı, RFID uygulaması için gereken kapsama alanına bağlıdır. Dosyaları içeri ve dışarı kontrol etmek gibi bazı masaüstü uygulamaları yalnızca küçük bir kapsama alanına ihtiyaç duyar, bu nedenle bir anten iyi çalışır. Yarış zamanlama uygulamasındaki bir bitiş çizgisi gibi daha geniş bir kapsama alanına sahip diğer uygulamalar, genellikle gerekli kapsama alanını oluşturmak için birden fazla anten gerektirir.
RFID Reader Türleri
Okuyucuları kategorilere ayırmanın en yaygın yolu, onları sabit veya mobil olarak sınıflandırmaktır. RFID okuyucular arasında ayrım yapmanın diğer yolları arasında bağlantı, kullanılabilir yardımcı programlar, özellikler, işleme yetenekleri, güç seçenekleri, anten bağlantı noktaları vb.
- Frekans Aralığı- 902-928 MHz ABD, 865-868 MHz AB, vb.
- Hareketlilik – Sabit Okuyucular, Entegre Okuyucular; Mobil Okuyucular
- Bağlantı Seçenekleri – Wi-Fi, Bluetooth, LAN, Seri, USB, Yardımcı Bağlantı Noktası
- Kullanılabilir Yardımcı Programlar – HDMI, GPS, USB, Kamera, GPS, GPIO, 1D / 2D Barkod, Hücresel Özellikler
- İşleme Özellikleri – Yerleşik İşleme, Yerleşik İşleme Yok
- Güç Seçenekleri – Güç Adaptörü, PoE, Pil, Araç İçi, USB
- Kullanılabilir Anten Portları – Harici Port Yok, 1 Portlu, 2 Portlu, 4 Portlu, 8 Portlu, 16 Portlu
RFID Reader Fiyatlandırması
Bir okuyucu genellikle bir RFID sistemindeki en pahalı bileşen olacaktır. RFID okuyucular, gerekli özelliklere ve özelliklere bağlı olarak 400 $ ‘dan 3000 $’ a kadar veya daha fazla değişebilir. Daha ucuz okuyucu sınıflarından biri, ortalama fiyat değeri yaklaşık 400 $ olan USB okuyuculardır. USB okuyucular genellikle kısa okuma aralıklarına sahiptir ve masaüstü uygulamaları için kullanılır. Elde taşınır okuyucular ve sabit okuyucular sunulan özelliklere ve işlevselliğe bağlı olarak fiyatlandırmada büyük farklılıklar gösterir.
RFID Reader Seçimi
- Uygulamanız için ne kadar okuma aralığına ihtiyacınız var?
- Göz önünde bulundurulması gereken aşırı çevre koşulları var mı? Aşırı sıcak, soğuk, nem, darbe vb.
- Okuyucuyu bir ağa ekleyecek misiniz?
- Okuyucu nereye yerleştirilecek? Sabit konum mu, yoksa araç üzerinde mi?
- Okuyucunun mobil olması gerekiyor mu?
- Kaç okuma noktasına / okuma alanına ihtiyacınız olacak?
- Bir defada kaç etiketin okunması gerekebilir?
- Etiketler okuma bölgesinde ne kadar hızlı hareket edecek? Örneğin, bu yavaş hareket eden bir taşıma bandı mı yoksa hızlı hareket eden bir yarış mı?
0 yorum