IoT(Internet of Things) uygulamalarında sıkça kullanılan bir kart olan NodeMCU açık kaynaklı bir ürün yazılımı ve geliştirme setidir. En düşük maliyetle IOT uygulama geliştirme için en iyi platformu sunmaktadır. Üzerine entegre edilmiş ESP8266-12 WiFi modulü ile kablosuz dünyanın kapılarını ardına kadar açabilirsiniz.
İnternet veya network üzerinden cihaz kontrolünden tutunda bir noktadaki sensör bilgisini başka bir cihaza taşımaya kadar çok geniş alanlarda hayal gücünüze göre bir çok uygulamayı kolayca yapabilirsiniz.
Aşağıdaki pin bağlantılarını bulabilirsiniz.
Arduino IDE programında kolayca programlayabilirsiniz. Programlamaya başlamadan önce Arduino IDE de File>Seçenekler kısmında Additional Manager Boards URL kısmına aşağıdaki linki kopyalayıp yapıştırın.
http://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.json
Daha sonra ESP8266′ nın kütüphanesini aşağıdaki linkten indirip Arduino IDE’ nize ekleyin. Bunun için Sketch>Include Library>Add .ZIP Library yolunu izleyerek indirdiğiniz dosyayı seçin. Kütüphane otomatik olarak eklenecektir.
https://github.com/esp8266/Arduino
USB OTG kablonuzu NodeMCU’ ya takın ve bilgisayara bağlanyın. Tıpkı Arduino’ya program yazar gibi programını yazın yükleme kısmına geçmeden önce boardunuzu Node MCU olarak seçmeyi unutmayın!
Örnek kod olarak eklemiş olduğumuz kütüphane içindeki ve aşağıda bulunan WiFi Scan kodunu inceleyebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda daha detaylı ve gelişmiş uygulamar yaparak sizlere paylaşacağım arkadaşlar. Şimdilik hoşcakalın.
// www.kaizen40.com #include "ESP8266WiFi.h" void setup() { Serial.begin(115200); // Set WiFi to station mode and disconnect from an AP if it was previously connected WiFi.mode(WIFI_STA); WiFi.disconnect(); delay(100); Serial.println("Setup done"); } void loop() { Serial.println("scan start"); // WiFi.scanNetworks will return the number of networks found int n = WiFi.scanNetworks(); Serial.println("scan done"); if (n == 0) Serial.println("no networks found"); else { Serial.print(n); Serial.println(" networks found"); for (int i = 0; i < n; ++i) { // Print SSID and RSSI for each network found Serial.print(i + 1); Serial.print(": "); Serial.print(WiFi.SSID(i)); // wifi adı Serial.print(" ("); Serial.print(WiFi.RSSI(i)); // sinyal gücü Serial.print(") MAC:"); Serial.print(WiFi.BSSIDstr(i)); Serial.println((WiFi.encryptionType(i) == ENC_TYPE_NONE)?" Unsecured":" Secured"); delay(10); } } Serial.println(""); // Wait a bit before scanning again delay(5000); }
İyi çalışmalar.
0 yorum