LattePanda Nedir, Windows 10’un tam sürümünü çalıştıran ilk geliştirme platformuna sahip mini bilgisayardır. Bir Intel Quad Core işlemci ile turbo şarj edilmiş ve üç USB bağlantı noktası ve entegre WiFi ve Bluetooth 4.0 ile mükemmel bağlantıya sahiptir. Ayrıca binlerce tak ve çalıştır çevre birimi kullanan etkileşimli cihazları kontrol ederek fiziksel dünyaya hakim olmanızı sağlayan bir Arduino da içerir.

LattePanda ve 7″ Ekran

Mevcut API’leri kullanarak LattePanda’da kendi yazılım ve donanım projelerinizi C #, Javascript, Ruby ve benzeri normal bir PC’de olduğu gibi geliştirebilirsiniz. Hantal dizüstü bilgisayarınıza elveda deyin! Ancak düşük maliyetli normal bir Windows bilgisayarı olarak kullanılamaz, LattePanda da Arduino uyumlu bir yardımcı işlemci ile tasarlanır; bu da bir Arduino kurulu gibi fiziksel dünyayı kontrol etmek ve hissetmek için kullanılabileceği anlamına gelir! İster bir Windows geliştiricisi, bir IoT geliştiricisi, bir donanım DIY fanatiği, interaktif tasarımcı, robotik wiz veya bir yapımcı olan LattePanda, fiziksel bilgisayar projeleri ile yaratıcı sürece yardımcı olabilir! LattePanda, Windows 10 ve Ubuntu’nun tam sürümünü çalıştırabilir.

LattePanda Nedir Özellikleri

Processor: Intel Cherry Trail Z8300 Quad Core 1.8GHz
Operation System: Pre-installed pre-activated full edition of Windows 10 (Home version)
Ram: 2/4GB DDR3L
Storage Capability: 32/64GB
USB: 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0
HDMI Video Output and Ethernet port
3.5mm Audio Output Jack
Micro SD Card Slot
Touch and Display Connector
Plug and Play Sensor Connectors
WiFi and Bluetooth 4.0
Co-processor: ATmega32u4
GPIO: 2 GPIOs for Intel chip, 20 GPIOs for Arduino
Power: 5v/2A
Dimension: 3.46″x2.76″
Weight: 100g

LattePanda Pinouts

Aşağıdaki pin diyagramını buluabilirsiniz

LattePanda Pin Bağlantıları

LattePanda Pin Bağlantıları

U1 alanındaki pin çıkışı X-Z8300 çekirdeğine atanır. Şu an için daha fazla bilgi mevcut değil.

U2 alanındaki pin çıkışları ATmega32u4 çekirdeğine atanmıştır. U2 alanındaki 20 dijital pinden (A0 – A5, D0 – D13) her biri 5 voltta çalışan bir giriş veya çıkış olarak kullanılabilir. Her bir pin 40 mA çıkış veya giriş yapabilir ve her birinin 20-50k ohm’luk bir dahili pull-up direnci vardır (varsayılan bağlantı kesilir).

Dikkat: Herhangi bir I / O piminde 40mA’nın aşılması ATmega32u4’ün kalıcı hasar görmesine neden olabilir.

Bazı iğnelerin özel işlevleri vardır:

Analog Girişler: A0 – A5, A6 – A11 (D4, D6, D8, D9, D10 ve D12 üzerinde). LattePanda, A0 ile A11 etiketli 12 analog girişi vardır ve hepsi de dijital G / Ç olarak kullanılabilir. Her bir pim 10 bit çözünürlüğe sahiptir (yani 1024 farklı değer). Varsayılan olarak, topraktan 5 volta ölçüyorlar.

Seri: D0 (RX) ve D1 (TX). TTL seri verilerini almak (RX) ve göndermek (TX) için kullanılır.

Harici Kesmeler: D3 (kesme 0), D2 (kesme 1), D0 (kesme 2), D1 (kesme 3) ve D7 (kesme 4). Bu iğneler düşük bir değer, yükselen veya düşen kenarda veya değer değişikliğinde bir kesme tetikleyecek şekilde yapılandırılabilir.

PWM: D3, D5, D6, D9, D10 ve D13, 8 bit PWM çıkışı sağlar.

SPI: D16 (MOSI), D14 (MISO), D15 (SCK).

LED: D13 Dijital pim 13 ile tahrik edilen dahili bir LED bulunur. Pim değeri YÜKSEK veya DÜŞÜK olduğunda

TWI: D2 (SDA), D3 (SCL).

Tahtadaki diğer pimler:

Reset: Mikro denetleyiciyi sıfırlamak için bu hattı LOWER’a getirin. Genellikle, tahta üzerinde bulunan bir kalkan koruyucular için bir sıfırlama düğmesi eklemek için kullanılır.

LattePanda Nedir Ekran  Bağlantısı

LAttePanda IPS 7″ Ekran  Bağlantısını yaparken çok hassas olun arkadaşlar. Ekran soketi ve şerit kablosu çok hassastır. Ekran ve dokunmatik ekrandan gelen şerit kablonun bir tarafı siyah boyalıdır. Siyah boyalı taraf aşağıdaki resimde görüldüğü gibi üst tarafta olmalıdır. Şerit kabloyu takmadan önce soketin mandalını kaldırın, kabloyu yerine ittirin ve soketin mandalını tekrar kapatın.

LattePanda Ekran Bağlantısı

LattePanda Ekran Bağlantısı


1 yorum

Anonim · 18 Nisan 2018 14:34 tarihinde

Yeni bir modeli yakın zamanda piyasa sürülecekmiş.

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.