Eğer kitaplarla konuşmak istiyorsanız Google Talk Books hizmeti Talk to Books tam size göre.

Bu hizmey kitaplar için bir Google araması değildir, ancak sorularınız için geleneksel bir aramadan daha fazla sohbet yanıtı sunabiliyor.

Örneğin, Talk to Books (Kitapla Konuş) seçeneğini açar ve “Harry Potter’daki en zeki karakterler kimdir?” Gibi önceden oluşturulmuş çok sayıda soruyu denerseniz, bir kitap bulmak için kullanabileceğiniz bir kitap listesi almak istemezsiniz,  sorunuza cevap beklersiniz. Bunun yerine, sorunuza doğal bir yanıt verme olasılığı en yüksek olan kitaplardan gerçek pasajları alacaksınız.

Google Talk Books

Bu durumda, Google’ın Harry Potter sorgusuyla ilgili tepkisi: “Lupin ve Sirius Black’in kimliklerinin tam olarak ortaya çıktığı Shrieking Shack’teki sahnede Hermione’nin zekasını kabul eden Lupin’tir:“ Sen en zeki cadısın. yaşadığın yaşın.” olacaktır.

Bu cevap size mutlaka “en zeki” karakterlerin bir özetini vermezken, Google’ın (cesur) cevaplarının geri kalanından iyi bir listeyi bir araya getirebilirsiniz:

“Harry büyülü bir dahidir”
“Yetişkinler arasında Profesör McGonagall, Hermione’yi açıkça ikincil statüde akıllı bir kadın olarak yansıtıyor gibi görünüyor.”
“Dumbledore hala“ herkesin bildiği ”lider olarak görülüyor ve birçok kez Profesör McGonagall hâlâ son derece zeki olmasına ve sık sık romanlarda göstermesine rağmen, Dumbledore’u doğrulama için soruyor.”
“Hagrid ve Hermione’nin nezdinde cesurluk görüyoruz ve Hermione’nin kendini ve başkalarına karşı ayakta durma isteğiyle.”

Google’ın açıkladığı gibi:

“Kitaplar ile Konuş, belirli cevapları bulmanın bir yolundan daha yaratıcı bir araç. Bu denemede, kitabın yetkili mi yoksa konuyla ilgili olup olmadığını dikkate almıyoruz. Model, her bir cümlenin sorgunuzla ne kadar iyi eşleştiğine bakar. Bazen markayı özleyen ya da tamamen bağlam dışı alınmış cevapları bulur. ”

Google’ın Kitaplar için Konuşmasını bir denemeye karar verdiyseniz, hizmetin semantik analizler etrafında tasarlandığını unutmayın. Bu nedenle, bunu genel bir Google araması gibi ele almamanız gerekir. Yani arama yapar gibi 2-3 kelime yazmak yerine, arkadaşınıza soru soruyormuş gibi tam bir soru cümlesi yazmanızı tavsiye ediyor.


0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.